بیمه تکمیلی درمانی

آشنایی با بیمه تکمیلی و علل بستن قرارداد بیمه تکمیلی

بیمه تکمیلی چیست و چرا به خرید بیمه تکمیلی نیازمند هستیم؟

تا به حال به این موضوع اندیشیده‌اید که در شرایط سخت کنونی در صورت بروز مشکلات جسمی و روحی و شرایط سخت اقتصادی چگونه از پس مخارج سخت درمان برخواهید آمد؟ هزینه‌های درمان بیماری یکی از دغدغه‌های بی پایان بشر در هر اجتماعی است. بیمه تکمیلی یکی از بهترین راه حلها در مواجهه با این مشکلات است.

آشنایی با بیمه تکمیلی

بیمه تکمیلی که معروف به بیمه درمان تکمیلی یا بیمه تکمیلی درمان است، جبران کننده هزینه‌های درمانی است که شما پرداخت خواهید کرد. این بیمه به شما کمک می‌کند تا بخش زیادی از هزینه‌های درمان از دوش شما برداشته شود.
برای اینکه از چنین مزیتی برخوردار باشید باید قرارداد بیمه تکمیلی برای خود اختیار کنید و سالانه مبلغ مشخصی حق پیمه پرداخت کنید تا از پوشش بیمه درمان تکمیلی برخوردار شوید.
شما با خرید بیمه تکمیلی به نحوی در روزهای سلامتی و تندرستی، روزهای بیماری خود را بیمه خواهید کرد. در جامعه امروزی بیمه چیزی نیست که بتوان از آن چشم پوشی کرد.

انواع بیمه تکمیلی


بیمه تکمیلی انفرادی

بیمه تکمیلی انفرادی

کاملا از نام این بیمه مشخص است که برای افرادی مناسب است که می‌خواهند این بیمه را انفرادی در اختیار داشته باشند. در نظر داشته باشید که بیمه تکمیلی انفرادی بصورت محدود و تنها توسط برخی از شرکتهای بیمه ارائه می‌گردد.

بیمه تکمیلی خانواده

بیمه تکمیلی خانواده

مطمئنا هر فردی تمایل دارد که بیمه درمان تکمیلی را برای خود و خانواده‌اش تهیه کند. حتی افرادی که جزو سازمان یا صنف و گروه خاصی نیستند به مزایای این بیمه نامه واقف هستند.

بیمه تکمیلی گروهی

بیمه تکمیلی گروهی

این نوع بیمه نامه توسط کارفرما یا شرکتی که فرد در آن مشغول است خریداری می‌شود تا کارمندانشان بتوانند خود و افراد تحت تکلفشان از پوششهای این نوع بیمه نامه بهره‌مند شوند.

مزایا و معایب بیمه تکمیلی

  • تا به حال حتما تجربه کرده‌اید که بیمه های درمانی پایه برای خدمات دندانپزشکی، خدمات محدودی ارائه می‌دهند در چنین مواقعی بیمه تکمیلی می‌تواند در هزینه‌های سنگین دندانپزشکی کمک شایانی نماید.
  • برخی هزینه ها از جمله هزینه های مربوط به نازایی و زایمان توسط بیمه تکمیلی به خوبی قابل پوشش است.
  • از جمله عیبهای این نوع بیمه نامه، مدت زمان انتظار برای برخی از پوشش ها از قبیل بستری و جراحی است که سختی‌هایی برای فرد بیمه شده به همراه دارد.
  • یکی دیگر از مشکلات این بیمه فرانشیز است که بخشی از هزینه‌های درمان را باید بیمه گذار متقبل شود.
  • از دیگر معایب این نوع بیمه نامه، داشتن سقف تعهدات در پرداخت خسارت بیمه نامه تکمیلی است.

تفاوت بیمه تکمیلی و بیمه تأمین اجتماعی

بیمه تأمین اجتماعی یکی از شناخته شده‌ترین نوع بیمه درمانی پایه است که با وجود اینکه تعداد زیادی از شرکتها را تحت پوشش قرار می‌دهد ولی در هنگام پرداخت خسارت تنها 30 درصد از هزینه‌ها را پرداخت می‌کند.
بیمه تأمین اجتماعی هزینه‌های مربوط به نازایی، شیمی درمانی و دندانپزشکی و غیره را بصورت محدود می‌پردازد و در برخی دیگر برخلاف بمیه تکمیلی محدودیتهای پرداخت دارد.

سوال همیشه مطرح: برای دریافت بیمه تکمیلی آیا دارا بودن بیمه گر پایه الزامی است؟
طبیعی است در بیمه های تکمیلی گروهی ارائه لیست تأمین اجتماعی کاملا ضروری است و 70 درصد از این لیست باید بیمه تکمیلی را دریافت کنند. در بیمه های انفرادی چنین امری مطرح نیست و الزامی در دارا بودن بیمه تأمین اجتماعی نیست.

انتخاب بهترین بیمه تکمیلی

حتما قبل از تنظیم قرارداد بیمه تکمیلی به نکات زیر توجه کنید:

  • از قبل تعهداتی که در بیمه تکمیلی خواهید داشت را در طرحهای مختلف بیمه مقایسه کنید و بهترین طرح با مناسبترین قیمت را انتخاب کنید.
  • به سقف پوششهای شرکتهای بیمه در بیمه‌های تکمیلی توجه کنید تا سقف مناسبی از تعهدات را خریداری کنید.
  • میزان فرانشیز در خرید بیمه نامه بسیار مهم است بیمه‌ای را اختیار کنید که میزان فرانشیز کمتری دارد.
  • بیمه‌نامه‌ای را اختیار کنید که طرف قرارداد با مراکز درمانی بالاتری باشد و بصورت آنلاین هم بتواند معرفی نامه را برایتان ارسال کند.

نحوه دریافت هزینه‌های پرداخت شده از بیمه درمان تکمیلی

بعد از همه این گفته‌ها نوبت به مرحله نهایی کار و دریافت هزینه‌های پرداخت شده درمان از بیمه درمان تکمیلی است. ابتدای کار باید معرفی نامه را دریافت کرده و سپس به مراکز درمانی مراجعه کنید. بدین صورت بیمه گزار می‌تواند ابتدا با گواهی که از پزشک دریافت کرده به نمایندگی بیمه مراجعه کند و پس از دریافت معرفی نامه به مراکز درمانی رفته و خدمات درمانی خود را دریافت کند.

خب حتما برایتان سوال است که شاید گاهی فرصت کافی برای مراجعه قبل از درمان را نداشته باشیم. در چنین شرایطی بیمه گزار با هزینه خود از خدمات درمانی و پزشکی بهره گرفته و سپس اسناد و مدارک لازم از قبیل گواهی پزشک، فاکتور هزینه‌های پرداختی، نسخه پزشک و غیره را به یکی از شعب پرداخت خسارت تحویل داده و هزینه‌های پرداخت شده را دریافت می‌کند. باید درنظر داشته باشید که گواهی پزشک باید مهر پزشک متخصص و فاکنتورهای مالی هم مهر مرکز درمانی را دارا باشند.

نتیجه گیری:
سعی براین داشتیم تا در این پست شما را با بیمه تکمیلی و انواع آن به درستی آشنا کنیم. اگر می‌خواهید برای سلامتی خود برنامه و آینده‌نگری درستی داشته باشید حتما بیمه درمان تکمیلی را در لیست کارهایی که نباید به تعویق بیوفتند قرار دهید و در سریعترین فرصت تصمیم مناسبی برای دریافت بیمه نامه مناسب خود اخذ نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *