بیمه عمر


بیمه عمر نوعی سرمایه‌گذاری بلندمدت با هدف ایجاد و جمع آوری ذخایر مالی و کسب سود حاصله از سرمایه‌گذاری و در نهایت ایفای تعهدات شرکت بیمه‌گر در برابر کاربران می‌باشد. بیمه‌های عمر و ذخایر انباشته حاصل از آن می‌تواند در ارتقای سطح تولید ملی نقشی سازنده ایفا کند و به دنبال این افزایش سطح تولید پرداخت سرمایه‌ها و غرامت‌های کلیه رشته‌های اشخاص در به گردش درآوردن چرخ‌های اقتصادی کشور تأثیر‌گذار خواهد بود.
در بیمه‌های عمر، بیمه‌گذار با پرداخت مقدار معینی حق بیمه به صورت ماهانه، سالانه یا یکجا می‌تواند پس از اتمام مدت بیمه‌نامه آن مبلغ معین(سرمایه یا مستمری) را به طور یکجا یا مستمری دریافت نماید و در صورت مرگ شخص بیمه شده در طول مدت زمان قرارداد، مبلغ تعیین شده به ذی‌نفعان مشخص شده در بیمه‌نامه تعلق می‌گیرد.

انواع بیمه‌های عمر
•بیمه عمر زمانی
• بیمه تمام عمر
• بیمه عمر تأمین آینده فرزندان
• بیمه عمر مانده بدهكار
• بیمه عمر و پس‌انداز

بیمه‌ عمر زمانی
بیمه‌ عمر به شرط فوت و یا به‌ اصطلاح‌ دیگر بیمه‌ عمر ساده‌ زمانی‌، نوعی‌ از بیمه‌ اشخاص‌ است ‌كه‌ پوشش‌ بیمه‌ای‌ را برای‌ مدت‌ معینی‌ ارائه‌ می‌دهد و سرمایه‌ بیمه‌ فقط در صورت‌ فوت‌ شخص بیمه‌ شده‌ در زمان مدت ‌اعتبار قرارداد قابل‌ پرداخت‌ خواهد بود و در صورتی‌كه‌ فرد بیمه‌ شده‌ تا اتمام قرارداد در قید حیات ‌باشد وجهی در خصوص تعهدات‌ بیمه‌گر به‌ بیمه‌گذار پرداخت‌ نخواهد شد. این‌ گونه‌ بیمه‌نامه‌ها برای‌ مدت‌های‌ كمتر از یك‌سال‌ و تا چندین‌ سال‌ صادر می‌گردد.

بیمه تمام عمر
در این نوع بیمه، ‌شركت بیمه موظف می‌گردد در صورت فوت شخص بیمه شده در هر زمان سرمایه درج شده در بیمه‌نامه را به ذی‌نفعان یا وراث قانونی بپردازد. مدت این بیمه‌نامه نامحدود بوده و بیمه‌گر در قبال دریافت حق بیمه، به طور مادام العمر متعهد می‌گردد در صورت فوت بیمه‌گذار در هر زمان و به هر دلیلی به تعهدات خود عمل نماید.

بیمه تأمین آتیه فرزندان
این نوع بیمه برای افراد دارای فرزندان خردسال که نگران وضعیت معیشتی آنان پس از فوت خود هستند مناسب می‌باشد. مطابق این نوع بیمه‌نامه، بیمه‌گر موظف می‌گردد پس از فوت شخص بیمه‌شده، مبلغ مشخصی مستمری را به صورت ماهانه به فرزندان وی بپردازد. پرداخت این مستمری مطابق مفاد قرارداد بیمه‌نامه و یا تا زمانی كه كوچك‌ترین فرزند وی به سن 18 سالگی برسد ادامه می‌یابد.

بیمه عمر مانده بدهكار
در این نوع از بیمه عمر، با گذشت زمان سرمایه بیمه‌نامه كاهش می‌یابد. این بیمه امروزه كاربرد زیادی دارد زیرا بسیاری از افراد برای رفع نیاز‌های زندگی خود و یا توسعه کسب و کار از بانك‌ها و موسسات اعتباری وام و تسهیلات مالی دریافت می‌نمایند و در صورت فوت وام‌گیرندگان، خانواده آن‌ها در اکثر موارد توان پرداخت اقساط وام را نخواهند داشت و ممكن است بانك یا مؤسسه وام‌دهنده به منظور دریافت بازپرداخت وام یا تسهیلات از وثیقه ارائه شده استفاده نماید و بدین ترتیب خانواده وام‌گیرنده تحت فشار قرار خواهد گرفت. برای حل چنین مشكلی شخص وام‌گیرنده می‌تواند با پرداخت حق بیمه‌ای ناچیز این نوع بیمه را تهیه نماید. در چنین حالتی اگر وام‌گیرنده در طول مدت بازپرداخت اقساط فوت نماید، شركت بیمه موظف به پرداخت مانده اقساط وام به بانك خواهد شد و خانواده این افراد در بازپرداخت اقساط باقیمانده با مشكلی مواجه نخواهند شد. این نوع بیمه به صورت گروهی نیز قابل ارائه بوده و كلیه وام‌گیرندگان تحت پوشش این نوع بیمه‌نامه می‌توانند از مزایای آن استفاده نمایند.

بیمه عمر و پس‌انداز
این نوع بیمه در حقیقت كامل‌ترین نوع بیمه‌های عمر می‌باشد زیرا بر اساس این بیمه‌‌نامه چنانچه بیمه شده در طی مدت بیمه فوت نماید و حق بیمه‌ها را کاملاً پرداخت کرده باشد، سرمایه درج شده در بیمه‌نامه به همراه سرمایه‌ای كه از محل مشاركت در منافع ایجاد شده به ذی‌نفعان یا وراث قانونی پرداخت خواهد شد و چنانچه بیمه شده تا اتمام مدت بیمه‌نامه در قید حیات باشد، سرمایه بیمه‌نامه به اضافه سرمایه ایجاد شده از محل مشاركت در منافع به شخص بیمه شده پرداخت می‌گردد. در حقیقت در این نوع از بیمه چه بیمه شده در طول مدت بیمه فوت نماید و چه تا پایان مدت بیمه در قید حیات باشد شركت بیمه سرمایه بیمه‌نامه را به ذی‌نفعان معین گشته در بیمه‌نامه پرداخت می‌نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *